Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen kopen in Nijmegen

ADDSUN is een leverancier van zonnepanelen en richt zich graag op de lokale markt. Woont u in Nijmegen en overweegt u zonnepanelen te kopen dan komen wij graag bij u langs. Service staat voorop en dat kunnen we natuurlijk het allerbeste leveren als onze klanten niet te ver van ons vandaan zitten. Nijmegen is slechts 15 minuten voor ons rijden. Even in Nijmegen komen kijken of de zonnepanelen en omvormers goed functioneren is voor ons een kleine moeite.

Advies bij u thuis

Juist omdat de afstand tussen u en ADDSUN klein is vinden wij het zeer prettig even bij u in Nijmegen op bezoek te komen om ter plaatsen te bekijken of een zonnesysteem voor u een juiste keuze is. Wij kijken dan of het dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen erop kunnen en hoe we de installatie in huis het beste kunnen afwerken. Aan de hand van de energie rekening en uw situatie geven wij u op maat advies over welk systeem u het beste kunt kopen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk hier me behulp van Zonatlas.nl of uw huis geschikt is!

Gemeente Nijmegen, subsidie en duurzaamheidsleningen voor zonnepanelen

De gemeente Nijmegen wil in 2045 een energieneutrale stad zijn. Ook u kunt daaraan een bijdrage leveren. De gemeente Nijmegen heeft daarom, samen met Het Klimaatverbond en Tetraeder.solar (in opdracht van de provincie Gelderland), voor u de zonatlas gemaakt. De zonatlas toont een digitale kaart van Nijmegen waarop u kunt zien of het dak van uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit

Stimulering van zonne-energie past in de ambitie van Nijmegen om Zonnestad te worden. De gemeente onderscheidt zich hierin ten opzichte van veel andere gemeenten. Nijmegen voegt de daad bij het woord door subsidie voor zonnepanelen beschikbaar te stellen. Daarnaast  stelt Nijmegen de Nijmegenaren die geen eigen spaarpot hebben in de gelegenheid om tegen een zeer laag rente tarief van 1.5% een duurzaamheidslening voor hun zonnepanelen af te sluiten. Hierdoor ligt het kopen van zonnepanelen voor iedere Nijmegenaar binnen handbereik en kan iedereen direct voordeel behalen met een zonnesysteem. Uw jaarlijkse kosten dalen direct, u houdt dus het eerste jaar al geld over!

 

Subsidie bij aanleg zonnesysteem/ zonnepanelen gemeente Nijmegen

In Nijmegen kunt u als woningeigenaar en als huurder subsidie krijgen voor het plaatsen zonnepanelen op uw woning.
De gemeente vergoedt 1/3 van de kosten voor een zonnesysteem. Het maximale subsidiebedrag per zonnesysteem bedraagt €500,-.

Bij een gezamenlijke subsidie aanvraag voor zonnepanelen in Nijmegen met minimaal 5 anderen is het maximum € 750,- per aanvrager. De systemen kunnen per aanvrager verschillen. ADDSUN biedt u de keuze: direct individueel aanvragen of meedoen aan een door ADDSUN gebundelde aanvraag. In dat geval heeft u een extra voordeel van € 250,-

SVN Duurzaamheidslening voor zonnepanelen gemeente Nijmegen

​​Het energiezuinig maken van uw woning kost geld. Omdat Nijmegen het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden kunt ook voor zonnepanelen u een Duurzaamheidslening aanvragen. Dat is een lening met een extreem lage rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Door zonnepanelen te plaatsen bespaart u direct op uw woonlasten. Bovendien zijn energiebesparende maatregelen goed voor de waarde van de woning. Verder draagt u met deze maatregelen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Alleen maar voordelen!

Gunstige voorwaarden
De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. Welk bedrag u ook leent, u krijgt momenteel een vaste rente van 1,5% op de 10-jaars lening of 2,1% op de 15-jaars lening. Het geleende bedrag kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

 

​De aanvraagprocedure van de Duurzaamheidslening bestaat uit de volgende stappen:

  • Stap 1: Informeer bij de gemeente Nijmegen of u in aanmerking komt voor de Duurzaamheidslening voor de aanschaf van zonnepanelen. Als de gemeente Nijmegen akkoord gaat met uw geplande energiebesparingsmaatregelen ontvangt u van de gemeente Nijmegen  een toewijzingsbrief voor de duurzaamheidslening. Hierin staan de hoofdsom van de lening, het rentepercentage en de looptijd van de lening.
  • Stap 2: Van uw gemeente ontvangt u bij de toewijzingsbrief een aanvraagformulier, checklist en een model werkgeversverklaring. U vult het aanvraagformulier in en verzamelt alle informatie die u nodig heeft volgens de checklist. Stuur het aanvraagformulier en alle benodigde informatie naar SVn. Wilt u dat uw aanvraagproces vlot verloopt? Zorg er dan voor dat uw informatie compleet is.
  • Stap 3: Als het aanvraagformulier voor de Duurzaamheidslening en alle gevraagde stukken bij ons binnen zijn, neemt de SVN uw leningaanvraag in behandeling. Uw aanvraag wordt financieel getoetst op haalbaarheid.
  • Stap 4: Bij een positieve toetsing vand e aanvraag voor de Duurzaamheidslening ontvangt u een offerte met overeenkomst van geldlening. Hierin staan vermeld: het leenbedrag, de maandtermijn (rente en aflossing), het rentepercentage, de looptijd van de lening en de overige voorwaarden. Bij de offerte met overeenkomst van geldlening ontvangt u een uitgebreide Toelichting op een Duurzaamheidslening en de Algemene bepalingen voor geldleningen.
    Bij een negatieve toetsing ontvangt u bericht van de SVN.
  • Stap 5: Nadat de offerte met overeenkomst van geldlening is ondertekend, is het leenbedrag direct beschikbaar voor uitbetaling.
    Vanaf dat moment betaalt u elke maand via automatische incasso het afgesproken bedrag aan rente en aflossing.
  • Stap 6: Het geleende bedrag wordt onder inhouding van de afsluitkosten in een bouwkrediet gestort. Door middel van declaratieformulieren die u van ons ontvangt kunt u de nota’s van de bedrijven die de energiebesparende maatregelen uitvoeren declareren. Als de werkzaamheden naar tevredenheid zijn afgerond en uw zonnepanelen liggen mooi op uw dak dan stuurt u de declaratieformulieren met de originele nota’s naar de gemeente Nijmegen of naar een door uw gemeente aangewezen organisatie. Na akkoord van de gemeente of provincie betaalt SVn de kosten rechtstreeks aan de bedrijven uit. SVn betaalt nooit méér uit dan beschikbaar is in het bouwkrediet. Na afronding van de werkzaamheden stopt het bouwkrediet.

Kosten
het SVN brengt 2% afsluitkosten over de duurzaamheidslening in rekening. Deze kosten worden ingehouden op de hoofdsom van de lening.

Hoe vraag ik de lening aan?
Op de website van de gemeente Nijmegen kunt u het gemeentelijke aanvraagformulier voor een Duurzaamheidslening downloaden. Of u kunt contact opnemen met de heer G. Janssen.
Telefoonnummer (024) – 329 34 39