Welk dak is geschikt?

Welk dak is geschikt voor zonnesystemen ADDSUNWelk dak is geschikt?

  1. Voor bijna ieder daktype hebben wij een geschikte montage oplossing voor het plaatsen van een zonnesysteem. Of het nu een pannendak, platdak, industriedak, rietdak of golfplatendak betreft.
  2. Het is wel zo verstandig altijd goed op te letten of het dak het extra gewicht van de zonnepanelen kan dragen.
  3. De oriëntatie van het dakvlak ten opzichte van de zon is een belangrijke factor bij de productie van zonnestroom. Wilt u weten hoeveel stroom u kunt produceren, kijk dan op deze pagina voor een uitgebreide uitleg. Een dak dat tussen Oost en west is georiënteerd is meestal al geschikt, een zuid georiënteerd dak is het meest geschikt.
  4. De afmetingen van het dak bepalen hoeveel zonnepanelen u kunt installeren. Afhankelijk van uw energieverbruik kunt u uw energiebehoefte geheel of gedeeltelijk produceren met uw zonnesysteem. Welk dak is geschikt? kijk hier hoeveel ruimte u nodig heeft voor het plaatsen van zonnepanelen.
  5. Op het dak waar u de zonnepanelen wilt installeren moet zo min mogelijk schaduwwerking zijn. Toch is het niet erg als er beperkte schaduwwerking op uw dak is. soms is het dan wel beter een omvormer te kiezen die gebruik maakt van bijvoorbeeld micro optimizers. meer hierover vind u op de Solar Edge pagina.
  6. Het dak waar u uw zonnesysteem op wilt plaatsen is uw eigendom. Indien het niet uw eigendom is dient u toestemming te vragen aan de verhuurder van het pand.
  7. Voor zonnepanelen hoeft men normaal gesproken geen vergunning aan te vragen. Alleen Indien het pand een monumentale status heeft dient u een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een zonnesysteem.