van der valk Montagemateriaal

Van der Valk montagemateriaal voor Plat dak zonnesysteem

Voor een zo optimaal mogelijke benutting van het dakoppervlak is een flexibel montagesysteem voor een plat dak gewenst. De platdak-montagematerialen van Van der Valk hebben daarom een lichtgewicht en verstelbaar onderstel waarmee elke gewenste tilthoek kan worden gerealiseerd. Mede doordat de zonnepanelen in zowel landscape- als portraitpositie kunnen worden geplaatst, kan het systeem qua maatvoering optimaal worden afgestemd op de beschikbare ruimte. Dit ten gunste van het hoogst mogelijke rendement.

Mede dankzij de toepassing van voorgemonteerde A-frames is het systeem snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Door de rijen onderling aan elkaar te koppelen ontstaat er een strak en stabiel geheel dat uitstekend is bestand tegen zware windstoten. Voor extra veiligheid wordt het systeem wel verzwaard met een doorgaans minimale ballast. Met het speciaal ontwikkelde ontwerpprogramma, de 1-2-3 PV Planner, kan dit worden berekend.
Voor de bevestiging van de panelen wordt bij het Flat Roof Clamp systeem gebruik gemaakt van paneelklemmen. Speciaal afgewerkte klemmen zijn er voor aan de buitenzijden. Ze worden beide compleet met geborgde bout en moer geleverd, zodat u ze alleen maar in het profiel hoeft te haken en aan te draaien. De multi-profielen zijn ook te gebruiken bij het Van der Valk Pitched Roof Clamp systeem. Het Flat Roof Clamp systeem is geschikt voor elk type zonnepaneel.

Van der Valk Flat Roof Insert

De snelste manier voor het monteren van panelen op een plat dak is via het Van der Valk Flat Roof Insert systeem. Met de speciale inschuifproelen kunnen razendsnel grote hoeveelheden zonnepanelen op platte daken worden geplaatst.

 

Het Flat Roof Insert systeem maakt gebruik van hetzelfde verstelbare onderstel als het Flat Roof Clamp systeem en is mede hierdoor qua maatvoering optimaal af te stemmen op de beschikbare ruimte. De rijen zijn ook hier onderling gekoppeld, waardoor het uitermate stevige geheel bestand is tegen hoge windbelasting.

Mede dankzij de toepassing van voorgemonteerde A-frames is het systeem snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het systeem wordt geplaatst op ballastbakken (3 typen) voor een optimale afwatering van het dakoppervlak, waarbij grote installaties worden gedilateerd om uitzetting en krimp op te kunnen vangen.
Het grote verschil met het Flat Roof Clamp systeem zit ‘m in de bevestigingswijze van de zonnepanelen. In plaats van de multi-profielen en paneelklemmen wordt bij het Flat Roof Insert systeem alleen gebruik gemaakt van inschuifprofielen. Deze worden aan de onder- en bovenkant van het voorgemonteerde A-frame aangebracht, waarna u de panelen er simpelweg alleen maar hoeft in te schuiven. Het plaatsen van paneelklemmen is bij het Insert systeem dus niet nodig, waardoor de panelen ook nog eens dichter tegen elkaar aan kunnen worden geschoven en het geheel een nog strakkere aanblik krijgt. Bovendien zorgen de buitenprofielen voor een fraaie omlijsting van de panelen. De inschuifprofielen zijn ook te gebruiken bij het Van der Valk Pitched Roof Insert systeem. Het Flat Roof Insert systeem is geschikt voor elk type zonnepaneel.

Van der Valk Solar Flat Roof East West

Speciaal voor toepassing op platte daken ontwikkelde Van der Valk Solar Systems een nieuw montagesysteem dat een maximaal aantal zonnepanelen, een grote toepasbaarheid en lage kosten als geen ander combineert: het Van der Valk Flat Roof East West systeem.

Met een minimum aan extra materialen ten opzichte van het standaard Flat Roof systeem, biedt het East West systeem plaats aan een dubbele rij zonnepanelen. De ene zijde gericht op het oosten, de andere zijde op het westen. Door deze strategische positionering ‘vangt’ het systeem de hele dag door zonlicht, wat een maximale energie-opbrengst per vierkante meter oplevert. Bovendien levert het systeem per vierkante meter ook een flinke winst op qua montagetijd. Per onderstel (A-frame) monteert u immers aan twee kanten zonnepanelen, zodat u razendsnel ‘meters’ kunt maken.

voor meer informatie over vandervalk klikt hier