Montagematerialen

ADDSUN zonnepanelen montagesysteem1Montagematerialen voor zonnesystemen

Voor nagenoeg ieder dak hebben wij een oplossing. Of het nu een plat dak, pannendak, Rietdak, schuin bitume dak of een golfplaten dak is, wij weten er met een uitgebreide keuze aan montagematerialen op verantwoorde wijze zonnepanelen op te monteren. Natuurlijk is het wel zo dat ieder daktype een andere manier van bevestigen vraagt.  Voor de meest voorkomende daken hebben wij standaard montagewijze. Voor andere daken is het van belang de situatie eerst goed te beoordelen voordat we tot een montagevoorstel komen. De meeste montage oplossingen weten wij te realiseren met Solarstell voor zeer specifieke oplossingen of wensen kunnen wij bij een groot scala aan leveranciers terecht.

De merken montagematerialen die wij kunnen aanbieden:
Solarstell
Schletter
Ubbink
Renusol
ESDEC/ clickfit
GSE integration
Van der Valk

 

 

 

Montagemateriaal zonnepanelen voor plattedakenPlatdak montagemateriaal voor zonnepanelen

Dit is de meest voorkomende platdak opstelling voor zonnepanelen. er worden twee montagebeugels geplaatst waarop het zonnepaneel wordt gemonteerd. De beugels worden onderling verbonden met aluminium hoeklijnen. Hierop wordt tevens de ballast geplaatst. Bij 30kg per vierkante meter is dit systeem al bestand tegen de soms zware weescondities die in Nederland voorkomen.

Schuindak montage

Of de schuine daken nu met pannen, bitumen, staal, golfplaten of Kalzip gedekt zijn, met onze montagematerialen voor zonnepanelen kan altijd een passende opstelling samengesteld worden.

Profielen met optimale eigenschappen

De kokervorm van het extrusie-profiel geeft stijfheid aan de rail zodat er minder haken nodig zijn (de dakconstructie is bepalend). De haken/ beugels worden per meter geplaatst. SOLARSTELL® montagerail is getest onder de meest zware condities. Daarmee voldoet het materiaal aan de richtlijnen met betrekking tot dak-,wind- en sneeuwbelasting. De onderdelen van de opstellingen zijn vervaardigd uit aluminium en alle bevestingsmiddelen zijn van RVS.

zonnepanelen montage systeem voor pannendakMontagematerialen voor pannendaken

De dakhaak wordt onder de panlat geschoven en gaat over de onderliggende dakpan heen. Vervolgens wordt de bovenliggende dakpan teruggeschoven waardoor de dakpannen weer dakpansgewijs liggen. Alleen de opstaande strips steken nu boven het dak uit. Hieraan wordt het aluminium profiel geschroefd. daarop kunnen vervolgens de zonnepanelen worden gemonteerd. Simpel, sterk en duurzaam! 20 jaar garantie.

 

Montagemateriaal zonnepanelen voor golfplatendakenZonnepanelen montage beugel voor golfplaten dak.

met deze beugel wordt het wel heel makkelijk om zonnepanelen te monteren op een golfplaten dak. De schroef die de golfplaat fixeert op de gording wordt een paar slagen losgedraaid, de beugel wordt er onder geschoven en de schroef weer aangedraaid. Vervolgens wordt het reeds bekende aluminium profiel aan de beugel gemonteerd zodat de zonnepanelen erop geplaatst kunnen worden.

 

Montagemateriaal zonnepanelen voor Steeldek dakMontagesteun voor Steeldek daken

Deze steun wordt op de ribbels van een steeldek dak gemonteerd. Steeldek daken vind je vaak bij industriëlen gebouwen. Onder de steun zit een rubber dat voorkomt dat er lekkages kunnen ontstaan. Ook hierbij gebruiken we weer de montageprofielen zodat we de zonnepanelen netjes kunnen uitlijnen.

 

 

 

Montagemateriaal zonnepanelen voor calzip dakKalzip klem voor felsdaken

Deze klem is speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij kalzip daken. Eenvoudig in gebruik. Het is niet nodig gaten in het dakmateriaal te boren. De zonnepanelen worden op de profielen gemonteerd.