Is mijn dak geschikt

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zoals al vaak gezegd, veel daken zijn geschikt voor zonnepanelen. soms moet er wat meer materiaal worden gebruikt voor een goede bevestiging maar bijna altijd krijgen wij het voor elkaar om de zonnepanelen op deugdelijke wijze te monteren op uw dak. Om te bepalen of uw dak geschikt is moet u kijken of de oriëntatie ten opzichte van de zon voldoet. Alle daken tussen Oost en West renderen voldoende om de investering op uw zonnepanelen binnen 10 jaar tijd terug te verdienen. U kunt op verschillende manieren bepalen wat de oriëntatie van uw zonnepanelen ten opzichte van het zuiden is. u kunt een kompas gebruiken, google earth of de zonatlas. De zonatlas wordt ondersteund door diverse gemeentes, er is aangegeven in welke mate een dak geschikt is om er zonnepanelen op te plaatsen.

om het u nog iets makkelijker te maken hebben wij voor de onderstaande plaatsen een snelkoppeling gemaakt naar de zonatlas.

Afferden Gelderland
Deest
Druten
Horssen
Puiflijk
Nijmegen 

Zelf berekenen hoeveel uw zonnepanelen kunnen produceren?

Op de pagina Elektriciteitsopbrengst van zonnepanelen en zonnesystemen wordt uitgelegd hoe u met PVGIS zelf kunt berekenen hoeveel stroom u kunt produceren op uw dak.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Deze vraag kunt u op onze website zelf beantwoorden. Heeft u toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.