BTW teruggave

 

BTW teruggaveBTW teruggave voor zonnepanelen/ systemen in de particuliere markt

Leuker kunnen ze het maken!

U kunt uw betaalde btw terug vorderen van uw aangeschafte zonnesysteem. Dit betekend een voordeel van 21% op de systeemprijs en 6% om de montagekosten. Dit is een regeling die uit Europese wetgeving voortvloeit. Op 26 september 2013 heeft de Belastingdienst deze regel op haar website bevestigd.

Hoe werkt deze regeling?

1) Om in aanmerking te komen voor de BTW teruggave, moet u bij de Belastingdienst een BTW nummer aanvragen. Voor het recht op aftrek van de btw gelden de normale btw-regels.

2) Als u een BTW nummer heeft aangevraagd, moet u ieder kwartaal BTW aangifte doen. Dit bent u verplicht tot de Belastingdienst hiervoor vrijstelling verleent. De BTW aangifte omvat de opgewekte energie welke geheel of gedeeltelijk en tegen vergoeding is geleverd aan uw energieleverancier.

3) Indien de jaarlijkse BTW afdracht minder is dan € 1.345,- wordt deze door de Belastingdienst middels de kleineondernemersregeling kwijtgescholden: u hoeft dus géén btw te betalen.

In de praktijk betekent dit dat deze regeling geldt voor een jaarlijkse stroomlevering aan het net tot +/- 33.000 KWh. Dit is berekend met een energietarief van 23 cent per KWh.

Wij Maken het u makkelijker

Het aanvragen van het BTW nummer en de kwartaal aangifte kan door een financieel specialist gedaan worden. ADDSUN zonnesystemen heeft afspraken gemaakt met een administratie kantoor, zodat u deze dienst daar blijvend kunt afnemen tegen een eenmalig betaling van € 90,00. Daarbij wordt de toepasbaarheid van de BTW regeling voor uw situatie gecontroleerd en worden veranderingen op dit vlak voor u bewaakt.